Ajánló

A férjem mindig kinevet, hogy én nem vagyok hajlandó messzebb menni nyaralni, mint ahonnan egy nap alatt haza lehet érni kocsival. Pedig annyi látnivaló van ebben a pici országban is, amiről talán nem is tudod, hogy léteznek egyáltalán! Például megkövült mamutkakit láttál már?

(Na, jó, igazából nem az ám, ha érdekel, a “babás szerkövek”-nek nézz utána!)

Viszont, mivel messzebbre nem megyek, “itthon” jópár olyan csodát láttam már, amiket szívesen ajánlok Neked is. Ezekre a helyekre én nem szervezek túrát, de vannak jó tippjeim. 😉 (A tájegységek neveire kattintva képgaléria nyílik.)

  • A Mátra félig az otthonom, ott én nem veszek el egyedül sem, de ha túravezetőt szeretnél, az uncstesómra bátran számíthatsz.
  • A Velencei-hegységben olyan túrákon vettem részt, amiket a Velencei-hegység túra “gazdája” szervezett. Péter (Dr. Tarsoly Péter) zseniális túravezető, számomra ő az etalon, nincs kérdés, amire ne tudná a választ. Viszont ha vele indulsz valahová, kösd fel a gatyád, a járt utat a járatlanért bármikor képes elhagyni.
  • A Budai-hegység kicsit kevésbé vonzó a számomra, túl sok ott az ember. De bevallom, az Equinox Trekking Clubbal eljutottam olyan helyekre, amit kicsit sem bántam meg, mert a szám is tátva maradt.
  • A Zemplén innen négyórás út, lássuk be, hegyek és erdő vannak közelebb is. Viszont az ottani eldugott kis falvak hangulatának nincs párja. Ottjártamkor két szépen rendbe tett, egymás mellett álló házikó közül szoktam szállást választani, az egyik a Flórika, a másik a Babuka vendégház.
  • A Zselicbe véletlen jutottunk el, olyan helyet kerestem egy hosszúhétvégére, ahol nincs net – szerelem lett első látásra, nem csak a dombság, a szarvasbőgéstől hangos erdő, hanem a mézeskalács házikó (Kelemen vendégház, Kán) is.
  • A Mecsekben meg a férjem jártas, bár mostanság inkább csak megmondja jól, hogy hová érdemes még elmenni.
  • A Dél-Somogy pedig egy szarvasos, mocsaras dzsungel, ahol még kisvasút is jár, meg van lombkorona tanösvény – gyerekkel kötelező!